Over het vaargebied

Home Vaargebied Over het vaargebied

De afvaarthaven is Harlingen. Het vaargebied van de Zuidholland is ruwweg de Waddenzee, het IJsselmeer en soms de Friese binnenwateren.

Vaak wordt er na een dag varen een van de gezellige havenstadjes in het gebied aangedaan, waarna een bezoek aan ‘dat kleine cafeetje aan de haven’ meestal op prijs wordt gesteld. Soms is het ook mogelijk om midden op het Wad voor anker te gaan of droog te vallen, een heel bijzondere ervaring.

Eilanden

Op de eilanden valt van alles te beleven, het uitgaansleven op Terschelling is bijvoorbeeld het hele jaar door bijzonder levendig. Een bezoek aan het jaarlijks terugkerende festival Oerol is heel erg aan te bevelen, de losse ongedwongen sfeer en de kwaliteit van de culturele uitingen tijdens het festival vullen elkaar perfect aan. (vraag naar de mogelijkheden)

Meevaren

Een weekend eropuit met de Zuid-Holland is verfrissend, maar wie langer wil varen kan een midweek, een week of zelfs langer meevaren. Wie een week meevaart, een aantal eilanden aandoet, droogvalt, van haven naar haven trekt wordt een ander mens.

Teambuilding

Voor scholen of bedrijven is een korte of langere reis met de Zuid-Holland een perfecte gelegenheid om aan teambuilding te doen. Je leert mensen nu eenmaal goed kennen als je gezamenlijk: de zeilen hijst, aan een schoot trekt, de bakstagen verwisselt, halstalies aantrekt, enzovoort. En niet te vergeten als er ’s avonds, moe maar voldaan, nog een oorlam wordt gedronken.